Pročišćivači zraka za uklanjanje mirisa, VOC čestica i plinova

Ako se pitate kako iz zraka kod kuće ukloniti neugodne mirise, VOC čestice ili plinove iz kućanskih kemikalija i drugih izvora, razmislite o pročišćivaču zraka s filterom aktivnog ugljena. Kombinirajte to sa smanjenjem izloženosti i Vaš će dom mirisati svježe kao što i izgleda – i imati čišći i zdraviji zrak.

Nisu svi mirisi jednaki. Kao što mogu biti ugodni ili neugodni, mogu biti bezopasni ili opasni za Vaše zdravlje. Većina kemijskih zagađivača potječe iz zatvorenih prostorija, ali se također mogu uvući iz okolnog vanjskog zraka.

 

Kemikalije za kućanstvo i Vaše zdravlje

Mirisi mogu biti organski ili anorganski spojevi. Kemijska onečišćenja mogu se pronaći u raznim izvorima. Uobičajeni izvori mirisa u domovima i uredima poznati su kao hlapljivi organski spojevi (VOC). Organski spojevi koji sadrže ugljik mogu lako ispariti u zrak. Ako se ostave nekontrolirano u slabo prozračenom okruženju, kemijski kontaminanti će stvoriti nezdravu situaciju u kojoj živite i radite.

 

Uobičajni izvori VOC-eva u zatvorenom prostoru

–         Osvježivači zraka i mirisni proizvodi, kao što su parfemi, šamponi itd.

–         Sredstva za čišćenje

–         Tepisi i vinilni podovi

–         Brtvila i premazi

–         Ljepila

–         Boje, lakovi i lazure

–         Goriva i kemikalije za izgaranje

–         Tkanine i namještaj

Stupanj do kojeg izloženost kemikalijama utječe na vaše zdravlje ovisi o tome koliko je kemikalija prisutno u zraku, koliko često dolazite u kontakt s njima, koliko je štetna i koliko ste osjetljivi na nju. Simptomi mogu biti blagi (svrbež očiju) ili teži (oštećenje bubrega, jetre ili središnjeg živčanog sustava).

 

Pročišćivač zraka za mirise, VOC čestice i plinove

Pročišćivač zraka i posebni filteri učinkovito uklanjaju štetne plinove i neželjene mirise iz vašeg unutarnjeg okruženja. Standardni filter čestica nije dizajniran za uklanjanje plinova i mirisa. Za uklanjanje plinova i mirisa, pročišćivač zraka treba biti opremljen filterom koji uključuje aktivni ugljen. Filter kao što je Blueair SmokeStop™ vrlo je učinkovit u hvatanju dima, mirisa i drugih štetnih plinovitih kemikalija.

Koristeći otprilike 1-2 kg aktivnog ugljena, formuliranog s magnezijevim dioksidom i bakrenim oksidom, filter SmokeStop™ s aktivnim ugljenom izvrstan je u hvatanju opasnih kemikalija i mirisa. Veliki volumen i težina ugljika te dizajn niske gustoće i velika površina mehaničkog filterskog medija osiguravaju dugotrajnost filtera bez začepljenja. A za vrhunsko uklanjanje dima i plinova (do četiri puta brže), možete koristiti Blueair DualProtection filtar s prahom visoko poroznog kokosovog ugljena.

SmokeStop™ i DualProtection filteri u kombinaciji s HEPASilent™ tehnologijom daju posebno visok učinak i učinkovitost. HEPASilent™ tehnologija kombinira tehnologije elektrostatičke i mehaničke filtracije. Ova kombinacija, koju je uveo Blueair, pruža visoku stopu isporuke čistog zraka (CADR) s tihim radom i visokom energetskom učinkovitošću. Zapravo, Blueair pročišćivač zraka radi tako tiho da ne samo da možete spavati pokraj njega, nego ćete čak morati provjeriti je li uključen. Na najnižoj postavci, pročišćivač zraka Blueair koristi manje električne energije od male žarulje, dok još uvijek postiže 99,7% učinkovitosti filtracije čestica u zraku veličine od 0,1 mikrona.

Smanjite izloženost toksičnim kemikalijama

Osim korištenja pročišćivača zraka za uklanjanje neugodnih mirisa i plinova, također predlažemo da pregledate cjelokupno kućanstvo kako biste vidjeli koji proizvodi mogu ispuštati VOC. Možete saznati više o potencijalno opasnim proizvodima tako da od proizvođača proizvoda zatražite kopiju sigurnosno-tehničkog lista (MSDS). To je sjajan način da u potpunosti razumijete što unosite u svoj dom i kako određeni proizvod koristiti na siguran način.

 

Komentiraj

Korištenjem ove stranice prihvaćate odredbe opisane u našoj Politici Privatnosti.