My Sensees

Praćenje kvalitete zraka uz plug & play rješenje

Razine CO2, čestice (PM1.0, PM2.5, PM10), vlažnost zraka, temperatura i drugi parametri kvalitete zraka u zatvorenim prostorima mogu nepovoljno utjecati na vaše kognitivne sposobnosti i doprinijeti širenju infekcija dišnog sustava. 

My Sensees je sveobuhvatan sustav za mjerenje kvalitete zraka, koji neprestano prati ključne parametre, tumači podatke i upozorava korisnike u slučaju da su određeni parametri dosegnuli kritične razine.

Optimalni mikroklimatski uvjeti

Jednom kada razine CO2 postanu previsoke, naše kognitivne funkcije počinju slabiti: postajemo pospani, gubimo koncentraciju i sposobnost usredotočivanja na zadatke, te postajemo sve manje produktivni. Upravo je zbog toga iznimno važno provjetravati zajedničke prostorije poput učionica ili ureda.

Razine vlažnosti zraka također mogu značajno utjecati na naše zdravlje. Suhi zrak, posebice tijekom sezone grijanja, može doprinijeti širenju akutnih bolesti dišnoga sustava kao što je COVID-19. 

Zahvaljujući stalnom praćenju razina temperature zraka, možemo ne samo stvoriti ugodniju mikroklimu, već i bolje razumjeti energetsku potrošnju i zatim iskoristiti to znanje za daljnje optimiziranje i rezanje troškova.

Uvid u kvalitetu zraka u stvarnom vremenu

Senzori My Sensees s lakoćom se instaliraju i automatski su povezani s internetskom i mobilnom aplikacijom zahvaljujući najnovijim komunikacijskim protokolima. Senzori imaju zaslon na kojemu se vide razine koncentracije CO2, čestice, vlažnost zraka i temperatura.

U trenutku kada koncentracija CO2 ili čestica (PM1.0, PM2.5, PM10) dosegne najvišu dozvoljenu razinu, senzor šalje zvučne i svjetlosne signale i upozorava korisnika da je vrijeme da nešto poduzme ili provjetri prostoriju.

Senzori su modularni i mogu se nadograditi kako bi pratili razine čestica, buke i drugih parametara kvalitete zraka.

Pratite parametre i režite troškove

Svi su prikupljeni podaci pohranjeni, a dostupni su putem internetske i mobilne aplikacije. Na taj način korisnici mogu analizirati podatke i zatim prilagoditi energetsku potrošnju kako bi smanjili svoje troškove.
Podaci se iznose transparentno, grafičkim prikazom numeričkih vrijednosti, a mogu ih koristiti profesionalne službe za analizu podataka.

Korisne informacije

Ako se razina koncentracije CO2 podigne iznad preporučene razine (iznad 1400 ppm), smjesta provjetrite prostoriju. Zimi prozore držite otvorene najmanje 3-5 minuta, a ljeti 10-20 minuta. 

Optimalna vlažnost zraka iznosi između 40 i 60 posto.

Optimalna temperatura zraka u zatvorenom prostoru tijekom sezone grijanja iznosi 19-22 °C. Regulirajte grijanje, namjestite ga na optimalnu temperaturu i uštedite na potrošnji energije.

Korištenjem ove stranice prihvaćate odredbe opisane u našoj Politici Privatnosti.