S nama udišete čist zrak

Zahvaljujući jedinstvenoj HEPASilent™ tehnologiji i pametnom dizajnu.

Pročišćivači zraka za sve prostorije

10-40m²

Mala

Spavaće sobe, kuhinje, mali uredi, učionice, vrtići…

40-60m²

Srednja

Dnevne sobe, uredi, ordinacije, čekaonice, učionice, restorani…

60-110m²

Velika

Open space uredi, konferencijske sobe, hoteli, učionice, fitness centri, restorani…

Veća od 110m²

Extra velika

Industrijske hale, skladišta, konferencijske dvorane, hoteli, logistički centri, tiskare…

Health Protect

Upoznajte seriju Health Protect™

HEPASilent Ultra™ je najnaprednija patentirana tehnologija filtracije. Uništava 99,97 % bakterija i virusa, uklanja prašinu, pelud, peruti, plijesan, HOS (hlapljivi organski spojevi) i mirise.

Blue

Upoznajte seriju BLUE

Blueair Blue pročišćivači sadrže vodeću svjetsku tehnologiju za filtriranje. Upravljanje preko samo jedne tipke čini ih laganima za korištenje, a rezultat je savršeno čist zrak 24/7.

DustMagnet

Upoznajte seriju DustMagnet™

DustMagnet™ pruža rješenje za nakupljanje prašine u domu jer koristi jedinstvenu tehnologiju za uklanjanje prašine prije nego što se nataloži na površinama, a njegov moderan dizajn u obliku pomoćnog stolića omogućuje da se neprimjetno uklopi u vaš interijer.

Classic

Upoznajte seriju CLASSIC

Blueair Classic preporučuju alergičari – Classic je bezvremenska opcija koja posao obavlja tiho i učinkovito.

Pro

Upoznajte seriju PRO

Profesionalne izvedbe s minimalističkim dizajnom – Pro uređaji su savršeno pogodni za veliku radionicu, studio ili uredsko okruženje.

Cabin

Upoznajte seriju Cabin

Blueair Cabin je pročišćivač zraka za vaš automobil, kamion ili kamp-kućicu. Svatko u vozilu udiše čist zrak oslobođen gradskog smoga, štetnih supstanci i formaldehida koji isparava s unutrašnjih dijelova.

Testirali smo kako Blueair u 9 minuta očisti zrak, uz nečujan zvuk i malu potrošnju energije.

BLUEAIR

Dokazana učinkovitost

Učinkovitost dokazana putem neovisnih ispitivanja

Povezani uređaji

Samo dodirnite zaslon

Pomoću Blueair aplikacije možete upravljati Blueair pročišćivačima i nadzirati kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru sa svog pametnog telefona.

BLUEAIR

Zadovoljni klijenti

Kod pročišćivača Blueair kao njegovu glavnu karakteristiku istaknuo bih jednostavnost njegove uporabe te njegov tih način rada. Uređaj smatram jednostavnim za korištenjem, vrlo učinkovitim i kvalitetnim. Dizajn uređaja opisao bih kao minimalistički i moderan, odiše jednostavnošću. Na ljestvici od 1 do 10, vjerojatnost da ću uređaj preporučiti obitelji, kolegama ili prijateljima je 10.
Sviđa mi se moderan i minimalistički dizajn uređaja Blueair Blue 3210, odabrala sam boju koja se odlično uklapa u prostoriju pa on služi i kao ukras. Ne zauzima puno mjesta, vrlo je lagan te jednostavan za rukovanje i održavanje.
Uvjerena sam da su uređaji za pročišćavanje zraka proizvođača Blueair najefikasniji i u svakom pogledu najekonomičniji od svih uređaja takve namjene, koje je moguće nabaviti na našem tržištu. Stoga ih svima toplo preporučujem!
Marko
Zagreb
Uređaj je prije svega modernog dizajna i uklapa se odlično u svaki prostor. Instalacija i puštanje uređaja u rad je prošlo bez ikakvih problema, spajanje na wifi je također besprijekorno brzo.  Prilikom rada uređaja ventilator je skoro nečujan, čak i kod najvećeg opterećenja, a brzina prozračivanja prostorije je vrlo brza. Udaljeni pristup uređaju funkcionira besprijekorno, što mi je vrlo bitno pogotovo u vrijeme pojačane koncentracije alergena. I još jedan veliki plus je "polica" na vrhu uređaja na koju se može odložiti knjiga, mobitel ili nešto slično.  Sve u svemu uređaj bi preporučio svakome tko želi učinkovit, tih, moderan pročišćivač zraka.
Miroslav Stanković Vrček 
Uređaj za pročišćavanje zraka kupila sam prvenstveno za kuhinju, za uklanjanje prašine, plijesni koja se stvara uslijed kondenzacije tijekom hladnijeg perioda godine te za uklanjanje dima cigareta. Učinkovitost uređaja veća je od mojih očekivanja - zrak u prostoriji osjetno je čišći i gotovo je nevjerojatno koliko je učinkovit na uklanjanju dima cigareta. Također je važno naglasiti da je radni vijek karbonskog filtera u prosjeku šest mjeseci, za razliku od sličnih uređaja nekih drugih proizvođača, gdje je filtere potrebno mijenjati čak svaki tjedan.
Sviđa mi se moderan i minimalistički dizajn uređaja Blueair Blue 3210, odabrala sam boju koja se odlično uklapa u prostoriju pa on služi i kao ukras. Ne zauzima puno mjesta, vrlo je lagan te jednostavan za rukovanje i održavanje.
Uvjerena sam da su uređaji za pročišćavanje zraka proizvođača Blueair najefikasniji i u svakom pogledu najekonomičniji od svih uređaja takve namjene, koje je moguće nabaviti na našem tržištu. Stoga ih svima toplo preporučujem!
A.J.
Uređaj Blueair kupili smo krajem prošle godine i pokazao se kao odlična investicija. Ne zauzima puno prostora, izuzetno je tih, filteri se lako čiste, a mobilna aplikacija je odlična. Dizajn sam govori o sebi i obavezan je dio razgovora sa svim klijentima koji nam dođu u ured. Definitivno preporučamo ovaj uređaj.
Everest Accounting d.o.o.
Moj Blueair Blue 3210 je kupljen da bi pomogao mom djetetu boriti se s alergijama, osobito u proljeće i jako smo zadovoljni s uređajem.  Jednostavan je za upotrebu, izrazito tih, a dizajn savršen, minimalistički, uklapa se u sve prostore. Filter traje jako dugo. Jedina zamjerka je cijena, ali isplati se uložiti u zdravlje kako mog djeteta tako i cijele obitelji.
Lidija
Rijeka
Jako sam zadovoljna Blueair pročišćivačem zraka, a koristim ga uglavnom noću. Veoma je funkcionalan, tih, moderan i uklopiv u moj prostor, spavaću sobu. Ne samo da ću preporučivati vaš pročišćivač, već sam ga i preporučila.  Vrlo ga je jednostavno koristiti, a kada ga navečer uključim prije spavanja zaspim čvrstim, zdravim snom.
Vesna
Zagreb
Posjedujem tri Blueair HealthProtect pročišćivača zraka lijepog dizajna koji su jednostavni za korištenje i učinkoviti u prikupljanju mirisa i dima prilikom kuhanja i pušenja. Prednost im je Blueair aplikacija za mobitel i mobilnost zbog ugrađenih kotačića. Idealno bi bilo da je cijena 30 % niža no preporučio sam ga i drugima i svi su zadovoljni.
Marko
Bjelovar
Blueair pročišćivač zraka je jednostavan za upotrebu, učinkovit i lijepog dizajna. Omjer kvalitete i cijene je također dobar i rado ga preporučujem i drugima.
Peter
Zagreb
Htjeli smo kupiti nešto što će nam podići kvalitetu života. Prvenstveno smo htjeli pokušati riješiti dva glavna problema:
1. Izrazito velika količina prašine koja se konstantno skuplja po elementima, tehnici itd. (imamo dosta tehnike, a i dva psa)
2. Problem povremene sezonske alergije koje muče neke od ukućana
Blueair smo postavili da bude nekako najbliže centru prostorije, radi preko dana na modu „normal“, preko noći u tihom modu i ako idemo od kuće kada se pokreće robotski usisavač, postavimo Blueair na maksimalni protok zraka. To se sve jednostavno podesi klikom na gumb.

Rezultat: nakon dva tjedna rada vidljive su ogromne količine prašine koje se nalaze na predfilteru a koje očito nisu završile po stolovima, policama, računalu ili još gore – u našim plućima. I to je samo ono što mi „vidimo“, ono što ostaje na filteru ćemo vidjeti tek kod mijenjanja filtera za par mjeseci.
Može li se osjetiti nekakva posebna svježina zraka? Pa i ne. Nećete osjetiti ništa posebno u smislu mirisa…no isto tako nećete toliko osjetiti niti mirise primjerice kuhanja jer ih uređaj vrlo brzo eliminira. Tako da bi rekao da je proizvod vrlo učinkovit, a i po testovima koje smo gledali po internetu spada u najučinkovitiji.
Izgled je po nama super, odličan spoj dizajna i funkcionalnosti.
Opravdava li proizvod relativno visoku cijenu dok s druge strane nema neke funkcije koje „konkurenti“ imaju, primjerice upravljanje putem aplikacije ili UV lampa koja ubija što već ubija?
Po mom shvaćanju i mišljenju poanta uređaja je da pročišćuje zrak i to radi najbolje. Ima predfilter (što mnogi konkurentski proizvodi nemaju) što će dugoročno uštedjeti novac i vrijeme jer će se glavni filter rjeđe mijenjati. Upravljanje putem aplikacije je gotovo nepotrebno za uređaj koji je u principu vrlo jednostavan, on – off te je odmah uz vas. Za UV lampe smo čitali istraživanja da su uglavnom marketinški trik jer ta veličina i jačina lampe u standardnim proizvodima nema apsolutno nikakvu funkciju osim dodatnog troška. Koliko vidim, ima vrlo veliki broj proizvoda na tržištu upitne funkcionalnosti – tu smo se pouzdali u test na koji smo naletili na internetu gdje Blueair pročisti zrak 3x bolje nego prvi slijedeći testirani konkurent iako su oba uređaja praktički imala istu deklariranu „snagu“ protoka zraka itd. Vrlo vjerojatno je stvar boljeg funkcionalnog dizajna i veličine filtera. Uređaj smo već preporučili poznanicima i rodbini koji imaju problema sa alergijama (iako realno nismo još taj dio „testirali“ no ne sumnjamo u rezultat).
Hrvoje
Zagreb

Ne možete ih uvijek vidjeti ili namirisati

…ali naš je zrak prepun sitnih čestica i štetnih tvari.

Blueair

Blueair je utemeljen na čvrstom uvjerenju da je sloboda disanja osnovno ljudsko pravo.

Osnovan u Švedskoj 1996. godine, Blueair je vodeći svjetski proizvođač rješenja za pročišćavanje zraka za kućnu i profesionalnu upotrebu.
Naša nagrađivana i patentirana rješenja za pročišćavanje zraka imaju najbolje performanse, energetski su učinkovita i izrađena s velikom pažnjom, a prodaju se u 60 zemalja širom svijeta.

Od 2016. godine, Bluair je ponosan član Unilever grupe. Kroz našu nepokolebljivu predanost izvrsnosti, istraživanjima i stalnim inovacijama, Blueair oblikuje način na koji svijet diše. Posebnu pozornost pridajemo budućim generacijama za koje želimo stvoriti bolju budućnost stvarajući najsigurnije okruženje za rast i razvoj sa minimalnim utjecajem na okoliš.

Pravo na slobodno disanje spada u osnovno ljudsko pravo. Ništa nije važnije od udisanja čistoga, svježeg zraka.

Otprilike 90% vremena provodimo u zatvorenom. Taj se trend povećava. Bilo da radite, spavate, kupujete ili jedete, većina aktivnosti odvija se u zatvorenim prostorima. Rijetko pridajemo punu pažnju zraku koji udišemo u prostorijama, iako unutrašnji zrak zapravo može biti i do pet puta zagađeniji od vanjskoga zraka.

Zbog sve većeg doticaja sa štetnim tvarima, naše okruženje više nije sigurno. Putem zraka u naš organizam ulaze virusi, bakterije, toksini i razne štetne supstance koje uzrokuju oštećenja stanica koja vode do raznih oboljenja i prijevremenog starenja, stoga je potrebno voditi brigu o svom imunosustavu kako bi on mogao nesmetano obavljati funkciju zaštite organizma.
Blueair je ovdje da vam pruži najbolje pročišćivače zraka na tržištu. Želimo unijeti čist zrak u vaš svakodnevni život.

Uređaji visokih performansi oslobađaju zrak svega što ga zagađuje, kao što su: virusi, patogeni mikroorganizmi, spore bakterija i plijesni, prašina, pelud i akaridni alergeni, dim cigareta, ispušni plinovi, isparenja kemikalija, razni mirisi poput mirisa kućnih ljubimaca…

Borba protiv trenutne pandemije COVID-19 upotrebom pročistača zraka važan je dio svakodnevne higijenske strategije.

Zbog svih čestica koje udišemo svakim svojim dahom, imate potpuno pravo na uznemirenost. Srećom, pročišćivači zraka mogu osigurati čist i svjež zrak čak i u okruženju koje je daleko od svog izvornog stanja.
Ako se odlučite za kupnju pročišćivača zraka, kako znati koji kupiti? Sa svim konkurentskim pročišćivačima zraka i njihovim različitim značajkama i funkcijama, odabir zasigurno nije lagan. Ali, odabir si možete olakšati ovim vodičem za kupnju koji pomaže čak i kada pri ruci nemate stručnu pomoć.

Koji pročišćivač zraka odabrati?

Prvi korak kada kupujete pročišćivač zraka je odabrati onaj čija je tehnologija učinkovita za ono što pokušavate postići. Većina kvalitetnih pročišćivača zraka može filtrirati 99,7% svih čestica veličine do 0,1 mikrona* Blueairova HEPASilent™ tehnologija prednjači u kategoriji, pružajući najviše performanse uz nisku potrošnju energije i u gotovo potpunoj tišini.

Buka je slijedeća stavka koju trebate uzeti u obzir. Blueair pročišćivači zraka su među najtišijim pročišćivačima zraka na tržištu i jedini koji isporučuju velike količine čistog zraka na nižim postavkama rada koje se koriste uglavnom u društvenim situacijama ili noću.
Pogotovo kada stavljate pročišćivač zraka u spavaću sobu, trebali biste uzeti u obzir visoku isporuku čistog zraka uz vrlo nisku razinu buke. Blueair pročišćivači zraka su toliko tihi da ćete možda morati provjeriti je li vaš stvarno uključen!
Gotovo tišina rezultat je tehnologije Blueair HEPASilent™ koja pristiglim česticama iz zraka najprije od svega daje električni naboj da bi se lakše zalijepile za filtarski medij. Budući da su čestice sada poput magneta privučene filteru, filteri mogu biti manje gustoće. To znači da i ventilator ne mora snažno raditi da bi progurao istu količinu zraka kroz filter, što rezultira vrlo tihim radom.

Energetski učinkoviti pročišćivači zraka

Energetska učinkovitost je još jedno važno pitanje. Budući da ventilator ne mora raditi velikom snagom u Blueair pročišćivaču zraka, naši su pročišćivači zraka među energetski najučinkovitijima na planetu za performanse koje isporučuju. Uglavnom troše struje koliko i jedna svjetlosna žarulja.

Pročišćivači zraka za dim, ispušne i ostale plinove

Ako su prisutni pušači ili živite na području s velikim prometom automobila, izlažete dječja pluća česticama koje su posebno štetne za njihova osjetljiva pluća koja se još uvijek razvijaju. Opremajući vaš Blueair pročišćivač zraka filtrom koji sadrži aktivni ugljen, možete biti sigurni da su dim cigareta, mirisi, ispušni plinovi iz prometa, smog i kemikalije u zraku, PM2,5 i HOS (hlapljivi organski spojevi) učinkovito uklonjeni.
U Blueair SmokeStop™ filterima, veliki obujam ugljena, dizajn manje gustoće i velika površina mehaničkog medija filtera, znače da filteri traju dugo bez začepljivanja. Za ultimativno i do četiri puta brže uklanjanje dima i plinova, možete koristiti Blueair DualProtection™ filtar sa visokoporoznim kokosovim ugljenom u prahu.

Svi stručnjaci kažu da biste trebali odabrati pročišćivač zraka koji može mijenjati zrak u vašoj prostoriji pet puta na sat. Naravno, možete izabrati pročišćivač zraka snažnijeg kapaciteta koji će mijenjati zrak u vašoj prostoriji više od pet puta na sat, ali ne preporučamo izabrati onoga koji će činiti manje od toga.

Dakle, da biste dobili pravu veličinu, izmjerite svoju sobu i pogledajte CADR (što je skraćenica za stopu isporuke čistog zraka). CADR mjeri učinkovitost pročišćivača zraka na temelju veličine prostorije i količine čistog zraka proizvedenog u minuti. To pokazuje koliko se efektivno prašina, pelud i dim, tri najčešća zagađivača zraka u zatvorenom prostoru, uklanjaju iz zraka koji udišete.

Pružajući izravnu usporedbu između najbolje ocijenjenih pročišćivača zraka, CADR je jedini standard za pročišćivače zraka koji je priznat kao američki nacionalni standard, budući da omogućuje dosljednu usporedbu između AHAM (American Home Appliances Manufacturers) certificiranih proizvoda.

CADR je također odobren od Američke agencije za hranu i lijekove i Agencije za zaštitu okoliša. Više o CADR-u možete saznati ovdje.

Sada kada ste razmotrili učinkovitost filtriranja, razinu buke i energetsku učinkovitost, vrijeme je da odaberete koja obitelj naših pročišćivača zraka najbolje odgovara vašoj obitelji. Svi Blueair pročišćivači zraka imaju HEPASilent™ tehnologiju, rade tiho i energetski su učinkoviti. Ali naše obitelji pročišćivača zraka razlikuju se po dizajnu, povezivosti, interaktivnosti i specifičnoj upotrebi – imamo čak i pročišćivače zraka za vaš automobil, kamion ili RV.

Classic: Izvedba kojoj možete vjerovati

Napravili smo Classic  za ljude koji žele inteligentan pročišćivač zraka koji pruža najbolju moguću zaštitu za obitelji i prijatelje. Classic obavlja svoj posao bez puno truda da ga se postavi za rad, a napravljen je da dugo traje i stalno daje povratne informacije bez obzira gdje se nalazite, tako da uvijek znate da je zrak koji udišu vaši najmiliji siguran, zdrav i bez mikroba.

Blue: Stil, lakoća i praktičnost

Blue smo napravili za kreativne, ležerne ljude koji žele da im čist zrak omogući energičnost i osjećaj ugode – bez komplikacija. Ako su vam prenosivost, automatski rad i plug-and-play jednostavnost najvažniji, odaberite Blue. On jednostavno obavlja svoj posao – bez puno uputa za održavanje ili instalaciju, tako da se možete jednostavno opustiti, biti svoji i uživati udišući svježi, čisti zrak.

Pro: Izrađen za perfekcioniste

Pro ima snažne performanse u malom, diskretnom dizajnu. Praktični zidni nosač drži Pro podalje od djece, kućnih ljubimaca i usisavača. Vodeći model Pro XL koji čisti zrak u prostorijama do 110 m2, naš je pročišćivač zraka najvećeg kapaciteta.

Cabin: Čist zrak za sigurniju vožnju

S Blueair Cabin pročišćivačima zraka za vaš automobil, kamion ili RV možete eliminirati sva onečišćenja zraka u vozilu tako da vi i vaši putnici možete udisati zdrav, čist zrak – čak i kada zaglavite iza autobusa. Cabin pročišćava zrak u vašem vozilu za manje od šest minuta, a budući da vas čisti zrak održava budnijima i energičnijima, Cabin vam također pomaže u sigurnijoj vožnji.

*Testirano na česticama velične do 0,1 mikrona prema EN1822

Najbolje performance

Činimo ono što drugi ne mogu zahvaljujući našoj
HEPASilent™ tehnologiji i pametnom dizajnu

Superiorni rezultati

Dok tipični pročišćivači zraka jednostavno guraju prljavi zrak kroz filter, naša HEPASilent™ tehnologija kombinira dvije tehnologije filtracije. Rezultat je brža isporuka čistog zraka uz tihi rad koji troši manje energije od žarulje.

Elektrostatički naboj i mehanička filtracija

Čestice iz zraka dobivaju električni naboj koji ih čini ‘ljepljivim’ – pa umjesto da jednostavno prođu kroz filter, manje čestice se lijepe za filter, a veće su ulovljene u mrežu filtera.

Zarobljava i najsitnije čestice

Ova jedinstvena kombinacija dviju tehnologija filtriranja učinkovito uklanja 99,97% čestica u zraku veličine do 0,1 mikrona, zadržavajući čak i najmanje viruse i mikroplastiku uz prašinu, pelud, perut kućnih ljubimaca, bakterije i dim. Zatim aktivni ugljen u našim filterima uklanja mirise, plinove i HOS.

Tih i energetski prihvatljiv

Budući da se nabijene čestice lakše lijepe za filtere, možemo koristiti manje guste filtere, koji zahtijevaju manji tlak za prolazak zraka. To znači da Blueair pročišćivači zraka mogu proizvesti više čistog zraka pri nižim brzinama rada ventilatora, što ih također čini manje bučnim te istovremeno troše manje energiju.

Tipični HEPA filteri:
samo mehanička filtracija

Manje čistog zraka
Gust HEPA filter s vrlo malim otvorima hvata čestice, ali to znači da kroz filter prolazi i manje čistog zraka.

Više buke
Da bi progurao dovoljno zraka kroz gusti HEPA filter, ventilator mora raditi većom brzinom što stvara više buke.

Više energije
Rad ventilatora pri većoj brzini također troši više energije.

Uklanja viruse i bakterije
Mehanička (HEPA) filtracija hvata viruse i bakterije – ali i omogućuje rast klica u filteru jer klice nisu deaktivirane.

Uklanja najmanje 99,97% čestica veličine 0,3 mikrona
HEPA filtracija hvata 99,97% čestica veličine 0,3 mikrona poput prašine, peludi i dima.

Blueair HEPASilent ™ tehnologija:
elektrostatička i mehanička filtracija

Više čistog zraka
Kombinacijom dviju tehnologija filtriranja, filter ne treba obavljati sav posao tako da Blueair filteri mogu biti manje gusti – što omogućuje vrlo velik protok čistog zraka

Manje buke
Manje gust materijal za filtriranje znači da ventilator pročišćivača zraka može raditi na nižim brzinama, stvarati puno manje buke, a istovremeno isporučivati velik protok čistog zraka.

Manje energije
Rad pri nižim brzinama troši puno manje energije – manje od tradicionalne žarulje.

Ubija viruse i bakterije
Kad su ulovljene u filter, kombinacija električnog punjenja i velikog protoka zraka ubija 99% klica.

Uklanja najmanje 99,97% čestica veličine 0,1 mikrona
Tehnologija HEPASilent hvata 99,97% čestica do 0,1 mikrona, poput virusa, bakterija i mikroplastike, istovremeno uklanjajući veće čestice poput prašine, peludi, dima i peruti kućnih ljubimaca.

Budući da se nabijene čestice lakše lijepe za filtere, možemo koristiti filtere manje gustoće koji mogu filtrirati više zraka uz manji pritisak zraka. To znači da Blueair pročišćivači zraka mogu proizvesti više čistog zraka pri nižim brzinama ventilatora zbog čega su manje bučni i troše manje energije.

Sloboda disanja

Blueair je utemeljen na čvrstom uvjerenju da je sloboda disanja osnovno pravo. Danas su naši nagrađivani pročistači zraka još uvijek dizajnirani u Švedskoj kako bi stvorili najsigurnije okruženje za razvoj i rast djece – uz najmanji utjecaj na okoliš.

Korištenjem ove stranice prihvaćate odredbe opisane u našoj Politici Privatnosti.