Najučinkovitija tehnologija filtracije vode na svijetu

Aquaporin Inside® je tehnologija koja pokreće sve naše proizvode. Jednostavno rečeno, to je biomimetička membrana koja uključuje proteine
akvaporina za filtriranje vode brže i energetski učinkovitije nego ikad prije.

Ravna ploča, šuplja vlakna, reverzna osmoza (RO) i napredna osmoza (FO). Sve naše membrane koriste Aquaporin Inside® za pročišćavanje i čišćenje vode, te donose revoluciju u obradi vode – u industriji, domovima pa čak i u svemiru

Pokreni video

Prirodni proces

Velika ušteda vode

Štednja energije

Velika brzina protoka

Snaga prirode

Tehnologija Aquaporin Inside® uključuje proteine akvaporina za repliciranje procesa filtriranja vode iz prirode. Specijalizirani vodeni kanali, akvaporinski proteini nalaze se u membrani svih živih stanica, od biljaka, životinja do ljudi i neophodni su za sav život na Zemlji.

Smješteni unutar stanične membrane, akvaporinski proteini prenose vodu – i samo vodu – u i iz stanice. Milijarde godina evolucije učinile su ih iznimno učinkovitima i vrlo selektivnima, poput super autoceste za vodu. Daleko su bolji od bilo kojeg ljudskog filtera za vodu.

Jedan kvadratni metar sintetičke umjetne membrane može filtrirati oko 50 litara vode na sat. Jedan gram akvaporina može filtrirati 700 litara u sekundi.

Tu prirodnu tehnologiju ugrađujemo u sve naše proizvode kako bismo omogućili brzo, energetski učinkovito i prirodno filtriranje vode u širokom rasponu primjena, od industrijske obrade otpadnih voda do koncentracije hrane i pića i pročišćavanja vode u kućanstvu.

Prijavite se na newsletter

Kako funkcionira

Jednostavnim rječnikom rečeno, tradicionalne sintetičke membrane za filtriranje vode su guste polimerne ploče sa sitnim rupama. Ove su rupe veličine od mikrona do nanometra i dopuštaju prolaz samo vrlo malim česticama. Nasuprot tome, membrane Aquaporin Inside® koriste ogromnu sposobnost prirode za selektivni transport molekula. Membrane oponašaju vanjski dio stanice, s proteinima akvaporina u stabilizirajućem sloju membrane. Zahvaljujući svojoj posebnoj prirodnoj arhitekturi, ovi akvaporinski proteini propuštaju samo vodu. To ih čini bržima i selektivnijima od tradicionalnih sintetičkih membrana za filtriranje vode.

Membrane Aquaporin Inside® komercijalno su dostupne u obliku ravnih ploča ili šupljih vlakana, za primjenu kod napredne (FO) i reverzne (RO) osmoze.

Jeste li znali?

Akvaporin proteine otkrio je profesor Peter Agre 1992. godine. Za svoj je rad 2003. godine dobio Nobelovu nagradu.

Put Aquaporin Inside®
into your application

Industrijska voda

Od tekstila do teške industrije, membrane Aquaporin Inside® jednostavan su način za pojednostavljenje procesa uporabe vode, smanjenje potrošnje energije i troškova zbrinjavanja te povećanje ponovne upotrebe vode.

Voda za piće

Pitka voda visoke kvalitete i izvrsnog okusa, s velikim protokom i još većom dopadljivošću potrošača. Kako osvježavajuće!

Liječenje dijalizom

Membrane Aquaporin Inside® omogućuju nova rješenja koja mogu smanjiti potrošnju vode tijekom tretmana u centru za 75 %, istovremeno utirući put manjim i prijenosnim kućnim aparatima za dijalizu.

Hrana i piće

Današnji su potrošači sve više osviješteni o zdravlju i okolišu – i imaju velika očekivanja od svoje hrane i pića. Oni žele prirodne proizvode, napravljene sa zdravim sastojcima koji su bogati hranjivim tvarima, a upravo im to Aquaporin tehnologija može omogućiti.

Istraživanje svemira

Vrlo učinkovita i iznimno lagana, naša tehnologija filtriranja vode razvijena u suradnji s NASA-om mogla bi pomoći u realizaciji svemirskih putovanja na
veće udaljenosti.

Razlozi za korištenje Aquaporin Inside®

Velika ušteda vode

Vrlo visoke stope uklanjanja zagađivača, značajno povrćavaju kvalitetu vode i kod najzagađenije vode. To dovodi do veće ponovne upotrebe vode u industrijskim procesima, manjeg zagađenja i nižih troškova zbrinjavanja.

Prirodni proces

Tehnologija Aquaporin Inside® oponaša prirodni proces pročišćavanja vode – često bez visoke topline ili visokog tlaka. Rezultat je voda za piće izvrsnog okusa, kao i koncentracije hrane i pića koje zadržavaju više prirodnih hranjivih tvari, okusa i aroma izvornog sastojka.

Energetski učinkovit

Zbog iznimne učinkovitosti akvaporin proteina potreban je manji pritisak za provođenje vode kroz membranu. Ovo smanjuje potrebe za energijom u primjenama napredne i reversne osmoze.

Vrlo visoke brzine protoka

Izuzetna učinkovitost proteina akvaporina omogućuje vrlo visoke brzine protoka. To rezultira bržim i učinkovitijim filtriranjem vode, bez obzira na primjenu.

Nije li vrijeme da stavite Aquaporin Inside® u svoj proces filtriranja vode?

Jeste li znali?

U ljudskom bubregu akvaporini svaki dan reapsorbiraju oko 150-200 litara vode iz primarnog urina.

Korištenjem ove stranice prihvaćate odredbe opisane u našoj Politici Privatnosti.