Pročišćivači zraka za ordinacije dentalne medicine – nešto što će pacijentima izmamiti osmijeh na lice

Uz sve brige koje ljudi imaju oko odlaska zubaru, udisanje nezdravog zraka ne bi trebala biti jedna od njih. Ipak, prema Ocjenjivačkoj informacijskoj mreži koju je razvilo američko Ministarstvo rada, četiri od pet najnezdravijih poslova su dentalni higijeničar, doktor dentalne medicine, dentalni laboratorijski tehničar i dentalni asistent.

Potreba za pročišćavanjem zraka za stomatološke ordinacije je evidentna. Stomatološke ordinacije su javni, prometni prostori, a sami pacijenti izvor onečišćenja zraka česticama koje se neprestano ljušte s njihove kože. Tu spadaju Staphylococcus aureus, vodeći uzročnik infekcija. A s pojavom SARS-a (ozbiljnog akutnog respiratornog sindroma) i MRSA (višestruko rezistentnog stafilokokusa Aureus), potreba za sprečavanjem širenja virusnih i bakterijskih zaraznih sredstava u zraku veća je nego ikad.

Zarazni agensi koji se prenose zrakom

Uz to, tijekom liječenja pacijenata u zrak se unosi više bakterijskih, virusnih i gljivičnih čestica. Ljudska usta mogu imati više od 350 različitih vrsta bakterija. Bušenje u zube, kosti i tkiva također raspršuje mikrobe iz sline i krvi u zrak. Te fine kapljice mogu satima ostati u zraku kao izvor potencijalne infekcije kako za osoblje tako i za pacijente. Osim toga, isparavanja žive mogu onečistiti zrak kad se uklanjaju amalgamski ispuni.

Ultrazvučni instrumenti i stalna potreba za dezinfekcijom površina stvaraju bioaerosole koji pogoršavaju kvalitetu zraka. Te čestice, zajedno s finim i ultra finim česticama, sežu duboko u pluća i mogu se apsorbirati u krvotok. To je loše za pacijente, a još gore za stomatologe koji su svakodnevno izloženi tim česticama.

Pročišćavanje zraka za zdravu dentalnu kliniku

S druge strane, udisanje svježeg, čistog zraka rezultira većom produktivnošću, manje respiratornih bolesti i sigurnijim, zdravijim okruženjem za pacijente i osoblje. Za takve uvjete potreban je pročišćivač zraka iz Blueair Pro ilil Blueair HealthProtect serije.

Blueair Pro pročišćivači zraka imaju snažne performanse pročišćavanja zraka u prostorijama od 36m2 do 110m2 zahvaljujući HEPASilent™ tehnologiji koja kombinira elektrostatičku i mehaničku tehnologiju. Visok CADR (Clean Air Delivery Rate – Stopa isporuke čistog zraka) jamči da ćete se vi i vaše kolege osjećati bolje i imati puno više energije, a troši manje energije nego jedna žarulja.

Dodatna opcija je zidni nosač koji omogućuje da Pro XL ne smeta ostaloj opremi u ordinaciji i olakšava čišćenje poda.

Svi Pro modeli imaju čvrstu građu s kućištem od galvaniziranog čelika koje podnosi veliki protok zraka te imaju produženo jamstvo.

Blueair HealthProtect pročišćivači zraka zahvaljujući patentiranoj HEPASilent Ultra™ tehnologiji koja je kombinacija elektrostatičke i mehaničke filtracije, uništava 99,99 % virusa i bakterija te uklanja prašinu, pelud, perut životinja, plijesan, mikroplastiku, hlapljive organske spojeve (HOS/VOC), dim i mirise.

Čak i kad je u stanju mirovanja, GermShild™ tehnologija aktivno nadgleda zrak u prostoriji i automatski se aktivira kada su pogodni uvjeti za rast klica. SpiralAir™ omogućuje brzo cirkuliranje 100% čistog zraka u svaki dio prostorije.

Potvrđeno je da HealthProtect™ uređaj uspješno uklanja čestice SARS-CoV-2 iz zraka. Više o testiranju saznajte ovdje https://www.blueair.com/rs/coronavirus.html

Komentiraj

Korištenjem ove stranice prihvaćate odredbe opisane u našoj Politici Privatnosti.