Pročišćivači zraka za astmu

Kvaliteta zraka i ublažavanje alergijske astme

Za osobe koje pate od astme, kvaliteta zraka je ključan problem. Izloženost ultrafinim česticama u zraku uzrokuje upalu u dišnim putevima pluća. U rasponu od slabih do teških, simptomi astme su različiti za različite ljude. Možda povremeno imate simptome – na primjer tijekom vježbanja – ili su vaši simptomi  stalni. Kod djece simptomi uistinu ometaju njihove normalne aktivnosti budući da su djeca vrlo aktivna.

Uobičajeni simptomi astme uključuju:

  • Kratkoću daha
  • Zategnuta ili bolna prsa
  • Probleme sa spavanjem zbog kašljanja ili hripanja
  • Zviždanje u bronhima i plućima

 Što pogoršava astmu?

Vježbanje dok je zrak hladan i suh može pogoršati astmu. Alergije kao što su perut kućnih ljubimaca, izmet i ostaci žohara ili pelud također mogu izazvati astmatična stanja. Ako ste osjetljivi na kemikalije, različite plinove ili prašinu i izloženi ste im na poslu, povećavate šansu da doživite teži napad astme.

 Okidači astme u vašem domu

Pelud drveća, trave i korova u zraku pronalazi put do zatvorenih prostora. Osim peludi, glavni okidači astme u zatvorenom prostoru vašeg doma su grinje, plijesan, kućni ljubimci, žohari i nadražujuće tvari u kućanstvu. Pasivno pušenje također može izazvati simptome kod odraslih i djece koja pate od astme.

 Jesu li pročišćivači zraka korisni za astmu?

Odgovor je da, pročišćivači zraka ublažavaju astmu. Onečišćenje zraka i astma snažno su povezani. Srećom, zdravo se okruženje za oboljele od astme može održavati korištenjem pročišćivača zraka.

Kada je riječ o odabiru pročišivača zraka za astmu, najbolje se odlučiti za pročišćavač koji je vrlo učinkovit u filtriranju oboje – velikih i ultrafinih čestica. Tijekom dugog vremenskog razdoblja, najučinkovitije je ultrafine čestice uhvatiti pročišćivačima zraka umjesto da ih usisavate nakon što su se slegle na pod.

 Pročišćivači zraka za astmu

Dobra vijest je da HEPASilent™ tehnologija koja se koristi u svim Blueairovim modelima, učinkovito uklanja najmanje 99,97% ultrafinih čestica koje možemo povezati s astmom.*

Ponekad simptome astme mogu potaknuti kemikalije za kućanstvo koje se nalaze u zraku zajedno s ostalim česticama. U tom slučaju preporučamo korištenje filtera s aktivnim ugljenom u Blueair pročišćivačima za uklanjanje kemikalija i plinova iz zraka. Korištenje pročišćivača zraka za duhanski dim može pomoći u sprječavanju napada astme kod ljudi s osjetljivim plućima koji žive u okruženju u kojem je prisutan dim.

Kako biste odabrali najbolji Blueair pročišćivač za astmu, svakako uzmite u obzir veličinu sobe. Najbolje je odabrati pročišćivač zraka s preporučenom veličinom sobe koja je veća od dimenzija vaše sobe, posebno za osobe s vrlo osjetljivim plućima.

*Testiran prema EN1822 na veličinu čestica do 0,1 mikrona

Komentiraj

Korištenjem ove stranice prihvaćate odredbe opisane u našoj Politici Privatnosti.