HEPASilent™ tehnologija

Blueair HEPASilent™ tehnologija hvata najmanje 99,97% čestica iz zraka veličine do 0,1 mikrona, uklanja klice i pruža posebno visoke performanse i učinkovitost jer kombinira elektrostatičku i mehaničku tehnologiju filtracije. Ova kombinacija koju je uveo Blueair, donosi visoku stopu isporuke čistog zraka (CADR) uz tihi rad i visoku energetsku učinkovitost. Zapravo, Blueair pročišćivač zraka radi toliko tiho da ne samo da možete spavati pored njega, već ćete možda morati provjeriti je li uključen. A na najnižoj postavci, Blueair pročišćivač zraka koristi manje električne energije od žarulje.

Niti jedan drugi pročišćivač zraka ne isporučuje toliko visoke performanse na toliko parametara u isto vrijeme.

Ne samo da naši pročišćivači zraka hvataju štetne viruse i bakterije iz zraka, već naša HEPASilent™ tehnologija zapravo uklanja klice. Interni testovi su izmjerili 99% uništenih klica – čineći bakterije i viruse neodrživim i nesposobnim za reprodukciju.

Dvije tehnologije – bolji rezultat

Uz Blueair HEPASilent™ tehnologiju, čestice iz zraka dobivaju el. naboj prije nego dođu do filtera, a zatim lakše prianjaju na polipropilenska vlakna filtera zbog elektrostatičkih sila. To nam omogućuje korištenje manje gustog filtera kroz koji može proći više zraka uz manju razinu buke i manju potrošnju energije.

Manja gustoća filtera također smanjuje mogućnost začepljenja. Zato je filtracija stalno na vrhunskoj razini, uz visoku učinkovitost i dugotrajniji učinak.

Na koji način rade filteri za zrak?

U Blueair filteru, ultra tanka polipropilenska vlakna različitih veličina i slojeva su isprepletena na način da zadržavaju čestice. Jednom uhvaćene, čestice se nikad ne vraćaju u vaš dom ili uredsko okruženje čak i kada su filteri jako napunjeni. Filteri hvataju veće čestice poput peludi, prašine i peruti kućnih ljubimaca, kao i manje čestice poput mikroplastike i dima. Budući da polipropilen sprječava rast bakterija, naši filteri također sprječavaju rast bakterija i plijesni unutar pročišćivača zraka.

Kada filtar treba zamijeniti (otprilike svakih godinu dana), samo otvorite poklopac, izvadite stari filter i stavite novi. Nije vam potreban nikakav alat i sve je gotovo za manje od minute. Dodatni bonus je što Blueair filteri ne zahtijevaju aditive niti pranje. Polipropilen je ekološki prihvatljiva sintetika koja se, kada se pravilno odloži, razlaže na ugljični dioksid i vodu.

Na koji način radi HEPASilent™ tehnologija?

Izrazito tihi ventilator uvlači zrak u pročišćivač zraka.

Čestice iz zraka dobivaju električni naboj zbog kojeg brže i lakše prianjaju na polipropilenske filtere.

Kombinacija električnog naboja i snažnog protoka zraka deaktivira viruse i bakterije.

Budući da nabijene čestice lakše prianjaju za vlakna u filteru, filter može biti manje gust. Manja gustoća znači da ventilator unosi više zraka uz manji pritisak, buku i potrošnju energije. Manja gustoća također smanjuje začepljenja.

Komentiraj

Korištenjem ove stranice prihvaćate odredbe opisane u našoj Politici Privatnosti.