Bebin prvi pročišćivač zraka

U iščekivanju bebe, mnogi budući roditelji pripremaju “gnijezdo”, što uključuje uređenje bebine sobe. Bebinu sobu treba urediti na vrijeme kako bi se sav namještaj prozračio, a “miris novine” i isparenja od ljepila i boja koja se mogu zadržati šest mjeseci nestali prije nego beba dođe. Mnogi roditelji također peru svu dječju odjeću i tekstil kako bi bili sigurni da su se riješili suvišnih boja, dlačica i mirisa i stvorili najzdravije moguće okruženje.

Roditelji koji žive u gradovima ili u blizini prometnica također razmišljaju o pročišćivaču zraka za dječju sobu jer studije pokazuju da djeca u gradovima razvijaju alergije i imaju manji kapacitet pluća od onih sa predgrađa, dijelom i zbog zagađenja. A onečišćenje zraka se povećava tijekom zime zbog korištenja snježnih guma sa šiljcima koje stvaraju sitne čestice koje se mogu udahnuti duboko u pluća.

Kućni ljubimci i njihova perut

Perut kućnih ljubimaca nije štetna, osim ako imate alergiju ili sklonost da je razvijete. Obično je slina ta koja izaziva reakcije stoga je bitan faktor koliko se psa dresira i njeguje. S druge strane, smatra se da izlaganje bebe određenoj količini peruti kućnih ljubimaca može pomoći razvoju imunološkog sustava i spriječiti alergije kod beba i male djece.

Čak i na bebe u maternici utječe kvaliteta zraka, a taj zrak može utjecati na bebina pluća i dišni sustav. Također postoje dokazi da loš zrak može naštetiti razvoju mozga i uzrokovati probleme u ponašanju i kognitivnim sposobnostima. Buduće majke trebaju razmisliti o izbjegavanju putovanja u gradove u vrijeme kada je on najviše zagađen te uvijek birati hotele s pročišćivačima zraka.

Lista savjeta za održavanje čistog zraka u dječjoj sobi

Izbjegavajte:

 • Dim cigareta – ne dozvolite pušenje unutar vašeg doma
 • Kemijska sredstva za čišćenje
 • Jako mirisne proizvode za osobnu higijenu, kao što su parfemi i sprejevi za kosu
 • Svijeće, posebno mirišljave
 • Kamine (bez dobre ventilacije)
 • Otvaranje prozora ako živite u zagađenom području
 • Tepihe
 • Tekstile od neprirodnih materijala

Uzmite u obzir:

 • Pranje bebine odjeće prije upotrebe blagim deterdžentom
 • Dobro i pravovremeno provjetrite sav novi namještaj prije dolaska bebe
 • Nemojte bojati sobu ili stavljati tepihe šest mjeseci prije rođenja djeteta
 • Pratite kvalitetu zraka u dječjoj sobi
 • Pustite da pročišćivač zraka radi 24/7
 • Imajte igračke od prirodne gume bez BPA
 • Koristite organsku, prirodnu tkaninu i tekstil

Pročišćivač zraka za sobu vašeg novorođenčeta može pomoći u uklanjanju štetnih čestica i poboljšanje kvalitete zraka. Blueair pročišćivači zraka zadovoljavaju američke i europske HEPA standarde za pročišćavanje zraka i sigurni su za bebe. Naša HEPASilent™ tehnologija pruža posebno visoke performanse i učinkovitost kombinirajući elektrostatičku i mehaničku tehnologiju filtracije.

Ova kombinacija filtracije koju je razvio Blueair, donosi visoku stopu isporuke čistog zraka (CADR) uz tihi rad i visoku energetsku učinkovitost. Zapravo, Blueair pročišćivač zraka radi tako tiho da beba, ne samo da može spavati pored njega, već ćete možda morati provjeravati je li uključen. Na najnižoj postavci, Blueair pročišćivač zraka koristi manje električne energije od male žarulje, a pri tom opet postiže 99,7% učinkovitost filtracije čestica u zraku do veličine 0,1 mikrona.

Drugi načini da pridonesete čišćem zraku za svoje dijete

Svi mi moramo biti svjesniji utjecaja koji imaju naši izbori. Malo razmišljanja o ekologiji i djelovanja u tom smjeru, kreirat će pozitivne promjene. Korištenje bicikla ili podzemne željeznice smanjuje zagađenje. Drugi načini za smanjenje potrošnje energije i onečišćenja uključuju recikliranje, izbjegavanje kupovine stvari koje vam nisu potrebne, odabir organski uzgojene hrane, korištenje energetski učinkovite rasvjete i električne opreme te život u stanu koji troši manje energije od kuće. Ekološki sigurni deterdženti također smanjuju proizvodnju onečišćenja u zraku u zatvorenom prostoru.

Komentiraj

Korištenjem ove stranice prihvaćate odredbe opisane u našoj Politici Privatnosti.